Verpleegkundige kliniek longgeneeskunde en MDL

Baan gegevens

 • Bedrijf: Medisch Spectrum Twente
 • Plaats: Enschede
 • Plaatsingsdatum: 15-11-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat een vacature voor enkele verpleegkundigen op de verpleegafdelingen longgeneeskunde en MDL.

Ligt jouw hart bij deze twee specialismen of wil je hierin veel leren? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Werkomgeving
Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.600 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

Je komt te werken op de 'beschouwende vloer'. Op deze vloer bevinden zich 3 afdelingen:

 • de klinische afdeling longgeneeskunde;
 • de klinische afdeling maag/darm/leverziekten;
 • de klinische interne afdeling met de aandachtsgebieden nefrologie, endocrinologie, infectieziekten, ouderen, oncologie en hematologie.
Op de longafdeling krijg je te maken met verschillende soorten zorg, zoals oncologische, chirurgie, maar ook de chronische aandoeningen als astma en COPD komen hier voorbij. Op de MDL krijg je te maken met een hoge turnover, veel verschillende ziektebeelden die zowel heel acuut als chronisch van aard zijn en daarnaast ook met voorbereiding op en observatie na verschillende onderzoeken.
Binnen beide specialismen krijg je te maken met topklinische behandelingsmogelijkheden en landelijke expertise op gebied van de ziektebeelden.
Ook zal je, met name op de longafdeling, veel te maken krijgen met medische techniek zoals NIV en Optiflow.

Functieomschrijving
Geen dag is hetzelfde binnen de dynamische afdelingen. Als verpleegkundige beweeg je je als de spin in het web en coördineer en realiseer je de beste zorg voor jouw patiënten. Dit doe je zowel zelfstandig als in samenwerking met collega's, artsen en andere disciplines.
Je hebt een consultatieve en voorlichtende rol ten behoeve van patiënten en andere professionals.
Bovendien lever je een bijdrage aan kwaliteitsbewaking, deskundigheidsbevordering en de professionalisering van het verpleegkundig beroep.

Gestelde eisen

 • Je beschikt over een afgeronde MBO of HBO opleiding;
 • Je beschikt over een geldige BIG registratie;
 • Je hebt bij voorkeur enige werkervaring binnen de ziekenhuis setting;
 • Je bent een enthousiast en leergierig;
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en kunt zowel zelfstandig als in
 • een team goed functioneren;
 • Je draagt bij aan de healing environment en hospitality concept van het MST;
 • Je hebt een actieve houding om zoveel mogelijk uit je verpleegkundige vak te halen in de vorm van werkgroepen en het verbeteren van de zorg.
De Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de aanstellingsprocedure.

Wij bieden
Arbeidsovereenkomst: In eerste instantie voor de duur van een jaar. Kandidaten met een vast dienstverband binnen MST, behouden hun arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Ingangsdatum: Zo spoedig mogelijk
Arbeidstijd: vanaf 24 uur
Salaris: Salarisschaal FWG 45
CAO: Ziekenhuizen

Uren

vanaf 24 uur

Salaris

Salarisschaal FWG 45 CAO: Ziekenhuizen

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Frank Hegeman (teamhoofd), tel: 06 31751625, grip 1674 of Wim van der Worp (teamhoofd), tel: 06-54976640, grip 7589.

De vacature staat tegelijkertijd open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de procedure.

Wil je solliciteren? Wij ontvangen jouw sollicitatie graag via onderstaande sollicitatiebutton.

Informatie over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een van de grootste opleidingsziekenhuizen van Nederland. Wij bieden zowel algemene als topklinische, medisch specialistische zorg. Dat doen we vanuit onze hoofdlocatie in het centrum van Enschede en vanuit de buitenpoli’s in Twente. Voortdurend in ontwikkeling MST biedt kwalitatief hoogwaardige, gastvrije en......
Lees meer over Medisch Spectrum Twente

Medisch Spectrum Twente
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Verpleegkundige Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Verpleegkundige.
 • Verpleegkundige Cardio/Long

  Toegevoegd op 12-11-2019 door Rode Kruis Ziekenhuis

  Welkom in ons team! Het zou leuk zijn als we dat binnen kort tegen je kunnen zeggen. Eerst vertellen we je kort over je nieuwe baan. Verpleegkundige Cardio/Long 32 uur Wat breng jij mee? Jij bent een enthousiaste verpleegkundige die graag aan de slag gaat op de afdeling Cardiologie en Longgeneeskunde. Je bent resultaatgericht en hebt daarbij oog voor de kwaliteit van zorg en je sluit aan bij wat de patiënt nodig heeft. Jij weet het belang van samenwerken en dit doe je ook...

  Rode Kruis Ziekenhuis
 • Wijkverzorgende – Avonden en/of weekenden – Extra ORT

  Toegevoegd op 08-11-2019 door LEKZ

  Een Wijkverzorgende, daar zijn wij naar op zoek! Voor een van onze opdrachtgevers, een ondernemende zorginstelling in de thuiszorg, regio Dordrecht. De functie betreft tussen de 20-24 uur per week (uren zijn bespreekbaar). Heb je een voorkeur voor het werken van alleen de avonden en/of de weekenden? Dat kan! Als Verzorgende IG in de thuiszorg volg je routes en kom je bij mensen thuis voor verzorging. Je werkt in een team dat bestaat uit 10 – 12 collega’s. Er wordt gewerkt aan het bouwen van...

  Lekz
 • Verzorgende IG / Activiteitenbegeleider – PG

  Toegevoegd op 12-10-2019 door LEKZ

  Verzorgende IG, daar zijn wij naar op zoek. Op zoek voor een leuk woonzorgcentrum, bij een warme zorginstelling in de regio Utrecht. Het gaat om een functie tussen de 20-28 uur per week, uren zijn naar wens bespreekbaar. Als Verzorgende IG kom je te werken met dementerende ouderen op kleinschalig wonen. De tempo van de cliënt volgen & een band opbouwen Wat bijzonder is aan deze functie is dat jij als Verzorgende IG meegaat met de tempo van de bewoner. Je krijgt tijd genoeg om een vertrouwde...

  Lekz

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl - Nieuwe verpleegkundige vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe verpleegkundige baan of nieuwe collega's? Op de Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank