Isala-neuroloog Esther Zeinstra start MS-centrum: ‘Ontwikkelingen rond MS in stroomversnelling‘

Toegevoegd op 09-05-2019

Multiple Sclerose (MS) is een ziekte die je leven ingrijpend verandert, weet neuroloog Esther Zeinstra van ziekenhuis Isala in Meppel. Zij behandelt al dertien jaar mensen met deze ziekte. Nu heeft ze een gespecialiseerd MS-centrum opgezet binnen Isala Meppel.

Dat gaat donderdag van start met een symposium. Dan ontvangt het centrum ook het zogenoemde Vlinderkeurmerk van het MS Fonds. Het keurmerk wordt uitgereikt aan ziekenhuizen die gespecialiseerde zorg bieden aan MS-patiënten. Isala is het dertiende ziekenhuis met zo’n keurmerk en naast het MCL in Leeuwarden de enige in noord-oost Nederland.

Noodzaak
Esther Zeinstra promoveerde op Multiple Sclerose en heeft zich vervolgens gespecialiseerd in deze ziekte, die het centraal zenuwstelsel aantast. Ze ziet de laatste jaren een enorme ontwikkeling. ,,Heel lang was er maar weinig keuze in de behandeling van MS, maar in korte tijd is er een veelheid aan nieuwe medicatie gekomen. Het is haast niet meer bij te benen en het vergroot de noodzaak van gespecialiseerde MS-neurologen. Patiënten hebben er recht op.”

Lees verder bij De Stentor

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl - Nieuwe verpleegkundige vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe verpleegkundige baan of nieuwe collega's? Op de Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank