‘Actiecomité BIG II in de overgang telt 50.000 verpleegkundigen’

Toegevoegd op 18-07-2019

Actiecomité 'Wet BIG II in de overgang' heeft haar doelstelling van 20.000 verpleegkundige handtekeningen tegen de Wet BIG II en de overgangsregeling ruimschoots behaald.

Dat meldt het actiecomité in een persbericht.

Enkele weken geleden zag het Actiecomité ‘Wet BIG II in de overgang’ het daglicht, uit onvrede met het wetsvoorstel Wet BIG II en de overgangsregeling. Op de oproep om zich aan te sluiten reageerden volgens woordvoerder en SEH-verpleegkundige Niels Jacobs ongeveer 600 sympathisanten.

50.000 tegenstemmers Wet BIG II
De andere verpleegkundigen komen van tal van petities, legt Jacobs uit. ‘Hoewel niet alle ruim 28.000 leden verpleegkundige zijn, hebben de collega’s die zijn aangesloten bij Zorg in Actie zich na een consultatie achter ons geschaard. Dat geldt ook voor de 2 verpleegkundigen die petities startten over de Wet BIG II. De petitie Gespecialiseerde verpleegkundige, inservice, mbo of hbo-v voor 2012: alle verpleegkundigen werd ondertekend door bijna 10.000 verpleegkundigen. De petitie Iedere hbo-v’er in register regieverpleegkundige door bijna 6.600. Ook de eigenaar van de petitie Erken Inservice-opleiding verpleegkunde-A op HBO niveau die ruim 27.000 handtekeningen heeft, staat achter ons standpunt.’ De laatste startte in 2017. Verder noemt Jacobs nog de bijna 5.500 volgers van facebookgroep UMC’s in actie.

Lees verder op Nursing.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl - Nieuwe verpleegkundige vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe verpleegkundige baan of nieuwe collega's? Op de Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

Over Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl

Verpleegkundigen-Vacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank